Efterskole Journa10

Kan vi klare en dag uden at være på?

August 24, 2017

er et ord, der kan bruges til mange ting, for du kan fx. være på vej, være på de sociale medier eller bare at være på foran andre mennesker. Der er mange tidspunkter hvor vi er på, men vi tænker faktisk ikke over det, for det falder os lidt naturligt. Vi er blevet vant til at være på, men det er lidt bekymrende for jeg lægger ikke selv mærke til hvor tit jeg egentlig er på, jeg er næsten på 24/7. På efterskolen er man sammen med mennesker hele tiden, og man har ikke så nemt ved at trække sig tilbage alene, så det er kun når du ligger i sengen og sover du ikke er på. Hvis man sidder med en på værelset er du jo også på. Vi vil altid have vores mobil, som ligger og bliver fyldt op med en masse beskeder og man kan ikke lade være med det men så snart man kigger på den er man på, og når man lige har den i hånden kan man jo ligeså godt lige tjekke facebook, instagram, snapchat og hvilke andre apps man nu har.

Hvis vi nu tænker ca. 20 år tilbage så var det at være på en helt anderledes ting, for der var der ikke lige en mobil man skulle tjekke hele tiden, der var man mere nærværende og på, på en helt anden måde for der var man på  sammen med sine venner og spillede udenfor sammen, uden at have noget elektronik med ud.

Jeg synes det er lidt trist at vi unge er så afhængige af vores mobiler og de sociale medier, for vi kan åbenbart næsten ingenting uden dem, vi er hjælpeløse og rastløse. Jeg synes det er fedt at vi har de sociale medier men de begynder at tage overhånd. Jeg tænker tit på at jeg gerne vil prøve hvordan det var at leve da mine forældre var unge og man faktisk kunne noget uden sin mobil, men jeg er jo også selv fanget i mobil fælden. Jeg vil virkelig prøve at lægge mobilen mere væk og jeg vil virkelig prøve at tænke så meget som muligt over at jeg ikke bruger den for meget.

Vi burde tænke mere over hvordan vi er , så vi er mere på overfor hinanden og ikke på de sociale medier.  

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Sofia Lausen October 2, 2017 at 11:23 am

    du har bare fat i noget af det rigtige

  • Leave a Reply